do kasy suma: 0,00 zł


   Podręczniki szkolne, książki, gry.

Promocje
Plastyka SP 6 Do dzieła! Podr. 2022 NE
Plastyka SP 6 Do dzieła! Podr. 2022 NE

23,65 zł

Cena regularna: 24,90 zł

szt.
Matematyka SP 6 Mat. z kluczem Zbiór zad. 2022 NE
Matematyka SP 6 Mat. z kluczem Zbiór zad. 2022 NE

23,65 zł

Cena regularna: 24,90 zł

szt.
Matematyka SP 6 Mat. z kluczem Podr. cz.1 2022 NE
Matematyka SP 6 Mat. z kluczem Podr. cz.1 2022 NE

21,38 zł

Cena regularna: 22,50 zł

szt.
Informatyka SP 6 Lubię to! Podr. 2022 NE
Informatyka SP 6 Lubię to! Podr. 2022 NE

23,65 zł

Cena regularna: 24,90 zł

szt.
Biologia SP 6 Puls Życia ćw. 2022 NE
Biologia SP 6 Puls Życia ćw. 2022 NE

25,18 zł

Cena regularna: 26,50 zł

szt.
Geografia SP 6 Planeta Nowa Podr. 2022 NE
Geografia SP 6 Planeta Nowa Podr. 2022 NE

42,65 zł

Cena regularna: 44,90 zł

szt.
Muzyka SP 6 Lekcja muzyki Podr. 2022 NE
Muzyka SP 6 Lekcja muzyki Podr. 2022 NE

23,65 zł

Cena regularna: 24,90 zł

szt.
J.Polski SP 6 Nowe Słowa na start! ćw. 2022 NE
J.Polski SP 6 Nowe Słowa na start! ćw. 2022 NE

25,18 zł

Cena regularna: 26,50 zł

szt.
J.Polski SP 6 Nowe Słowa na start! Podr. 2022 NE
J.Polski SP 6 Nowe Słowa na start! Podr. 2022 NE

40,75 zł

Cena regularna: 42,90 zł

szt.
Wielka Przygoda SP 3 Czytanie ze zroz. 2022 NE
Wielka Przygoda SP 3 Czytanie ze zroz. 2022 NE

17,00 zł

Cena regularna: 17,90 zł

szt.
Box

Sporządzanie potraw i napojów Kw. HGT.02 cz.1 WSiP

Sporządzanie potraw i napojów Kw. TG.07 cz.1 WSiP
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,71 zł

Cena regularna: 76,60 zł

69.71
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie wprowadza w zagadnienia ekonomiczne, opisuje najważniejsze postanowienia prawa pracy, kwestie umów o pracę i zakładania własnej działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń może zobaczyć swoje przyszłe miejsce na rynku pracy. W podręczniku zostało także zaprezentowane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych. Autorka tłumaczy też, jak ważne są kondycja psychiczna pracownika i jego kultura osobista. Te ostatnie zagadnienia zostały omówione razem z efektami kształcenia KPS.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.


Autorzy: Marzanna Zienkiewicz
EAN: 9788302173592
Ilość stron: 456
ISBN: 9788302173592
Klasa: ZSZ 1-3
Oprawa: broszurowa
Rok wydania: 2018
Wydawnictwo: WSiP

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl